Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Bommel

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Den Bommel biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en bestudeert de verschillende optie. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies tref je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de populaire duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een rapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Den Bommel die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-bommel

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale specialist. Professionele en bedreven energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Bommel (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-expert. Professionele maatwerkadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes te vragen van onafhankelijke adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een weergave met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Den Bommel.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie expert loopt door de woning en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Bommel laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw huis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Den Bommel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een adviseur rondom je woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van professionele adviesbedrijven die werken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Den Bommel

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Bommel waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder vind je de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Den Bommel

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3625,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4675,00€930,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4755,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2855,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1300,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Den Bommel is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bieden we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Bommel: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent & Delta, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Den Bommel laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.850 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 – €525,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Den Bommel. Onderstaand vind je een overzicht met populaire en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Den Bommel!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Den Bommel: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Den Bommel

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje bieden we handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Den Bommel.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van dak, (spouw)muur, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Den Bommel gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Achthuizen, Oud-Beijerland en Ooltgensplaat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Den Bommel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Bommel?

Dit energie maatwerkadvies Den Bommel is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €250,00 t/m €305,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Bommel te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Den Bommel voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie