Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ooltgensplaat

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ooltgensplaat zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en test wat er mogelijk is. Het energieplan verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport check je overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energierapport is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een plan met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Ooltgensplaat die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ooltgensplaat

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ooltgensplaat (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het document biedt een lijst met alle duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Gecertificeerde vakmensen kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes op te zoeken van neutrale vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ooltgensplaat.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen lees je randzaken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ooltgensplaat laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ooltgensplaat vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is goed om een adviesbureau uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder delen we gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die werken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ooltgensplaat

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ooltgensplaat die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnestroom opwekken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ooltgensplaat

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3465,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6250,00€890,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4980,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3195,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€26,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €350,00€39,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Ooltgensplaat is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ooltgensplaat: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice of Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Ooltgensplaat laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €150,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Ooltgensplaat. Hieronder tref je een lijstje met populaire en niet al te dure maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Ooltgensplaat!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ooltgensplaat: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur komt je huis en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Ooltgensplaat

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand bespreken we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ooltgensplaat.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, gevel, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ooltgensplaat vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Goedereede, Oude-Tonge en Ouddorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Ooltgensplaat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ooltgensplaat?

Het energie maatwerkadvies Ooltgensplaat is een rapport met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €205,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Ooltgensplaat aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Ooltgensplaat voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie