Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goedereede

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Goedereede kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en deelt waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke alternatieven passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport check je overzichtelijk de kosten en het rendement van de bekende duurzame opties. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de geschatte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Goedereede die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-goedereede

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze deskundige neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goedereede (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Professionele energieadviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Goedereede.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze details zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Goedereede laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Goedereede vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele energieadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel lees je namen en adressen van betrouwbare EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Goedereede

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goedereede die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder behandelen we de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over spouwmuur isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Goedereede

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (meer over woningisolatie)€1080,00€230,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6555,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5045,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3010,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€46,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €38,50€32,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Goedereede is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder delen wij extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Goedereede: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Goedereede bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Goedereede. Onderstaand tref je een schema met krachtige en betaalbare energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Goedereede!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Goedereede: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Goedereede

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen wij handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Goedereede.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan dak, ramen, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Goedereede afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Melissant, Ouddorp en Herkingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Goedereede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goedereede?

Een energie maatwerkadvies Goedereede is een document met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 tot wel €320,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €250,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Goedereede te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Goedereede voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie