Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Melissant

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Melissant biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan bekijk je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Melissant die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-melissant

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Melissant (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Geschikte energie specialisten kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om 2 of 3 offertes te vragen van deskundige energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Melissant.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau loopt door de woning en rekent uit welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verkrijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je informatie zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Melissant laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Melissant vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke energieadviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand behandelen we gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Goeree-Overflakkee. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Melissant

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Melissant met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Melissant

 1. Een gunstigere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2445,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5440,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5145,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3125,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1000,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Melissant is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder ontdek je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Melissant: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Melissant laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.100 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 t/m €350,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Melissant. Hieronder lees je een lijst met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Melissant!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Melissant: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Melissant

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Melissant.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Melissant opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Nieuwe-Tonge, Herkingen en Sommelsdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Melissant

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Melissant?

Een energie maatwerkadvies Melissant is een document met suggesties voor de vergroening van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot ongeveer €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €230,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Melissant te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Melissant voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie