Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sommelsdijk

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Sommelsdijk is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt wat er mogelijk is. Het energierapport geeft inzicht in welke keuzes jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Sommelsdijk die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-sommelsdijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te beperken. In het rapport wordt grondig beschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sommelsdijk (april 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan bevat een weergaven van innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve adviseur. Gekwalificeerde experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is goed om diverse offertes aan te vragen van onafhankelijke energie specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Sommelsdijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je eigenschappen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Sommelsdijk laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Sommelsdijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Het is verstandig om een adviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder vind je contactgegevens van betrouwbare energie adviseurs die werken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Sommelsdijk

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sommelsdijk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids introduceren we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Sommelsdijk

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1785,00€200,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5130,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5340,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3360,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€20,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €450,00€35,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Sommelsdijk is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sommelsdijk: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Essent, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €4.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Sommelsdijk laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.800 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €200,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Sommelsdijk. Onderstaand vind je om die reden een aantal populaire en interessant geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Sommelsdijk!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Sommelsdijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Sommelsdijk

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand vind je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Sommelsdijk.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van gevel, (spouw)muur, vloer, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Sommelsdijk aanvragen in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Middelharnis, Dirksland en Stad aan ’t Haringvliet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Sommelsdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sommelsdijk?

Dit energie maatwerkadvies Sommelsdijk is een energieadvies met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan geeft per maatregel het budget en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €195,00 – €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €275,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Sommelsdijk te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Sommelsdijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie