Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stad aan ’t Haringvliet

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Stad aan ’t Haringvliet is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies check je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een rapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Stad aan ’t Haringvliet die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stad-aan-t-haringvliet

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stad aan ’t Haringvliet (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een schema met alle vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale maatwerk adviseur. Objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Stad aan ’t Haringvliet.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen vind je randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Stad aan ’t Haringvliet laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Stad aan ’t Haringvliet vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Het is verstandig om een specialist nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder delen we adres-informatie van mogelijke energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Goeree-Overflakkee. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Stad aan ’t Haringvliet

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stad aan ’t Haringvliet waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over woning isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Stad aan ’t Haringvliet

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4430,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6355,00€990,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5175,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3130,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€43,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1375,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Stad aan ’t Haringvliet is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte verstrekken we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Stad aan ’t Haringvliet: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, GreenChoice, Eneco of Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Stad aan ’t Haringvliet bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.550 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 t/m €525,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Stad aan ’t Haringvliet. In het gedeelte hieronder delen wij een overzicht met belangrijke en laag geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Stad aan ’t Haringvliet!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Stad aan ’t Haringvliet: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Stad aan ’t Haringvliet

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder tref je praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Stad aan ’t Haringvliet.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Stad aan ’t Haringvliet vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Rockanje, Nieuwe-Tonge en Zwartewaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Stad aan ’t Haringvliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stad aan ’t Haringvliet?

Dit energie maatwerkadvies Stad aan ’t Haringvliet is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan komt per maatregel met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €215,00 – €300,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Stad aan ’t Haringvliet op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stad aan ’t Haringvliet voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie