Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goeree-Overflakkee

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Goeree-Overflakkee kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de verschillende optie. Het rapport toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan beschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke investeringsopties. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp lees je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Goeree-Overflakkee die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-goeree-overflakkee

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele adviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goeree-Overflakkee (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport biedt een lijst met alle duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Gekwalificeerde energie experts vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om 2 of 3 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website ontdek je een opsomming met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Goeree-Overflakkee.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan verkrijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Goeree-Overflakkee laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Goeree-Overflakkee vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke expert. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van professionele energie experts die werken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Goeree-Overflakkee

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goeree-Overflakkee waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over elektrisch koken.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Goeree-Overflakkee

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2165,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6540,00€905,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4635,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3305,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€58,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €615,00€41,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Goeree-Overflakkee is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand delen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Goeree-Overflakkee: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Engie, Eneco of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Goeree-Overflakkee kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €235,00 t/m €375,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Goeree-Overflakkee. In de box hieronder check je een lijstje met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Goeree-Overflakkee!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Goeree-Overflakkee: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Goeree-Overflakkee

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder kan je aan de slag met praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Goeree-Overflakkee.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, wanden, ramen, gevel, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Goeree-Overflakkee aanvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Hellevoetsluis, Brielle en Hoeksche Waard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Goeree-Overflakkee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goeree-Overflakkee?

Een energie maatwerkadvies Goeree-Overflakkee is een rapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 t/m €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Goeree-Overflakkee te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Goeree-Overflakkee voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor alle informatie.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie