Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dirksland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Dirksland kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het plan toont aan welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energierapport vind je uitgebreid de totale kosten en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het rendement is en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Dirksland die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dirksland

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dirksland (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energie-expert. De juiste energieadviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om enkele offertes op te zoeken van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Dirksland.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Dirksland laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Dirksland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een neutrale energie expert. Het is beter om een adviseur uit de omgeving te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel behandelen we adres details van goede energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Dirksland

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dirksland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids vind je de beste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over gevel isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Dirksland

 1. Een lagere energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1625,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4800,00€815,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5215,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3235,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€300,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€180,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Dirksland is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder bekijk je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dirksland: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Vandebron, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Dirksland laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost je circa €3.150 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 t/m €450,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Dirksland. In de box hieronder kan je aan de slag met een overzicht met belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Dirksland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Dirksland: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Dirksland

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder onderzoek je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Dirksland.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, vloer, wanden, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Dirksland opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Stad aan ’t Haringvliet, Melissant en Nieuwe-Tonge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Dirksland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dirksland?

Een energie maatwerkadvies Dirksland is een adviesplan met verschillende opties voor het vergroenen van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit besparingsplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot wel €300,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €270,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Dirksland te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Dirksland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie