Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwe-Tonge

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwe-Tonge biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek toont aan welke keuzes passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport vind je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het financiële plaatje, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwe-Tonge die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwe-tonge

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde vakman. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwe-Tonge (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieplan helpt je op weg met uiteenlopende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Ervaren energie adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om minimaal 2 offertes te vragen van betrouwbare specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwe-Tonge.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop mailt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze aspecten zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwe-Tonge laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuwe-Tonge vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder behandelen we adres details van mogelijke vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Goeree-Overflakkee. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwe-Tonge

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwe-Tonge met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder noemen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwe-Tonge

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3545,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5035,00€1030,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4665,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3065,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€59,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,05€6,20 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Nieuwe-Tonge is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder delen we praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Nieuwe-Tonge: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Eneco, Essent, GreenChoice & Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Nieuwe-Tonge laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.800 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €550,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwe-Tonge. Bijgaand lees je een weergave met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nieuwe-Tonge!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuwe-Tonge: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuwe-Tonge

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bespreken we praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwe-Tonge.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van dak, gevel, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nieuwe-Tonge vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zwartewaal, Sommelsdijk en Middelharnis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Nieuwe-Tonge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwe-Tonge?

Een energie maatwerkadvies Nieuwe-Tonge is een besparingsadvies met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot ongeveer €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is nuttig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwe-Tonge op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het bureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuwe-Tonge voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie