Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Middelharnis

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Middelharnis geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en bekijkt waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energieplan delen ze heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het energierapport is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze check je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Middelharnis die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-middelharnis

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Middelharnis (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een onafhankelijke maatwerkadviseur. De juiste experts zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om verschillende offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Middelharnis.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Middelharnis laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Middelharnis vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren energie specialist. Het is nuttig om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel check je adres-informatie van mogelijk beschikbare adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Middelharnis

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Middelharnis waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen wij de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Middelharnis

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3615,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6875,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5450,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3300,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€500,00€59,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €35,00€35,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Middelharnis is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bekijk je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Middelharnis: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent & United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Middelharnis kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.700 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €525,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Middelharnis. Hieronder check je een lijst met effectieve en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Middelharnis!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Middelharnis: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het rapport deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Middelharnis

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen wij bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Middelharnis.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, gevel, wanden, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Middelharnis opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Tinte, Stad aan ’t Haringvliet en Rockanje).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Middelharnis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Middelharnis?

Het energie maatwerkadvies Middelharnis is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de geschatte kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €220,00 tot wel €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Middelharnis aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Middelharnis voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie