Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Tinte

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Tinte biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en test wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je in detail de kosten en baten van de uitgezochte maatregelen. Het maatwerkadvies is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een advies met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over het budget, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Tinte die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-tinte

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energie-expert. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Tinte (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met bruikbare maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gecertificeerde EPA-adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om minimaal 2 offertes op te zoeken van professionele energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Tinte.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een energieadviseurs loopt door de woning en stelt vast welke opties passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen vind je randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Tinte laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Tinte vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder lees je adres details van erkende adviseurs die actief zijn in de gemeente Westvoorne. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Tinte

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Tinte die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over tochtwerende strips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Tinte

 1. Verlaag je energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€2095,00€280,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4980,00€1045,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4610,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2960,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€440,00€58,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €26,50€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Tinte is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Tinte: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, Engie, Budget Energie of Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Tinte kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €230,00 tot €550,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Tinte. Onderstaand kan je aan de slag met een aantal praktische en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Tinte!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Tinte: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur komt je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Tinte

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje tref je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Tinte.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van gevel, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Westvoorne heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westvoorne kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Tinte opvragen in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Oudenhoorn, Rockanje en Vierpolders).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westvoorne.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Tinte

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Tinte?

Het energie maatwerkadvies Tinte is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan behandelt per maatregel de investering en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot en met €325,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €270,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Tinte aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het appartementencomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Tinte voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie