Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudenhoorn

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oudenhoorn is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en deelt wat er mogelijk is. Het energieadvies is concreet en vertelt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieadvies doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de populaire investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oudenhoorn die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudenhoorn

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze expert doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudenhoorn (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele energie-specialist. Ervaren specialisten kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om verschillende offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een weergave met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oudenhoorn.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist komt bij je thuis en stelt vast welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de minimale prijzen, het rendement en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudenhoorn laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oudenhoorn vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we adres details van professionele energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Nissewaard. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oudenhoorn

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudenhoorn die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over inductie koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oudenhoorn

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2360,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6160,00€1075,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4830,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€45,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €530,00€43,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Oudenhoorn is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oudenhoorn: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Oudenhoorn laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 tot €525,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oudenhoorn. In de box hieronder delen we daarom een schema met relevante en goedkope verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oudenhoorn!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Oudenhoorn: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudenhoorn

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder vind je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Oudenhoorn.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nissewaard heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oudenhoorn opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zuidland, Vierpolders en Abbenbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Oudenhoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudenhoorn?

Het energie maatwerkadvies Oudenhoorn is een rapport met suggesties voor de verduurzaming van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot ongeveer €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €250,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudenhoorn op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oudenhoorn voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een versterkte energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie