Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwartewaal

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Zwartewaal zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en bestudeert de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies delen ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een energieadvies met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie lees je het financiële plaatje, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zwartewaal die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwartewaal

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energie-expert komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energieadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwartewaal (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energie-specialist. Ervaren EPA-adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van erkende experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een weergave met investeringen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zwartewaal.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en berekent welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwartewaal laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zwartewaal vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Het is verstandig om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van professionele adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Brielle. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zwartewaal

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwartewaal die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder noemen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zwartewaal

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4700,00€410,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10175,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5285,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2975,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€345,00€26,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,00€30,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Zwartewaal is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwartewaal: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Eneco en Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.900 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zwartewaal bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 – €475,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Zwartewaal. Onderstaand delen wij een overzicht met belangrijke en gunstig geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zwartewaal!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zwartewaal: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zwartewaal

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand lees je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zwartewaal.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, ramen, wanden, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Brielle heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Brielle vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Zwartewaal vergelijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oostvoorne, Middelharnis en Tinte).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Brielle.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zwartewaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwartewaal?

Het energie maatwerkadvies Zwartewaal is een advies met een plan van aanpak voor de vergroening van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €240,00 t/m €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €245,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwartewaal te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zwartewaal voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie