Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostvoorne

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oostvoorne geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de uitgezochte maatregelen. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oostvoorne die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostvoorne

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostvoorne (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie-specialist. Deskundige specialisten check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te verkrijgen van objectieve vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oostvoorne.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt langs en stelt vast welke werkzaamheden doelgericht zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je aspecten zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostvoorne laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oostvoorne vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie-specialist uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van mogelijk interessante energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Westvoorne. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oostvoorne

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostvoorne die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over radiator isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oostvoorne

 1. Een lagere energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3315,00€440,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5195,00€595,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4770,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3080,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€49,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €30,00€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Oostvoorne is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Oostvoorne: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie of United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.900 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Oostvoorne laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.700 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 – €400,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oostvoorne. Bijgaand vind je een weergave met doelgerichte en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oostvoorne!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oostvoorne: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit advies deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oostvoorne

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder vind je handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oostvoorne.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, ramen, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Westvoorne heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westvoorne tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oostvoorne opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Heenvliet, Tinte en Oudenhoorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westvoorne.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oostvoorne

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostvoorne?

Dit energie maatwerkadvies Oostvoorne is een plan met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot en met €325,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €265,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostvoorne te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oostvoorne voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie