Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heenvliet

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Heenvliet is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en analyseert wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het energiebesparingsadvies bieden ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Heenvliet die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heenvliet

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heenvliet (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport bevat een weergaven van alle energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van gevels en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een betrouwbare adviseur. Ervaren EPA-adviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes te verkrijgen van neutrale adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Heenvliet.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en calculeert welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort daarop ontvang je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Heenvliet laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heenvliet vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is nuttig om een energieadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand tref je adres details van betrouwbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Nissewaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
WiecsoElse van der Banstraat 233207JASpijkenisse
Yess Real Estate B.V.Essendijk 723161EGRhoon
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Heenvliet

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heenvliet die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids behandelen we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over LED-verlichting.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Heenvliet

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1685,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10800,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4575,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3260,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€335,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €23,50€32,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Heenvliet is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Heenvliet: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Delta, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Heenvliet aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.850 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €240,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Heenvliet. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Heenvliet!

Regel een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Heenvliet: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Heenvliet

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder tref je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Heenvliet.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, dak, vloer, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nissewaard heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nissewaard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Heenvliet gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Simonshaven, Oudenhoorn en Zuidland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nissewaard.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Heenvliet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heenvliet?

Een energie maatwerkadvies Heenvliet is een rapport met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €210,00 tot €350,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €270,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Heenvliet te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Heenvliet voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie