Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Herkingen

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Herkingen is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de diverse investeringsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Herkingen die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-herkingen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke energieadviseur. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Herkingen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde vakmensen kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is nuttig om diverse offertes te verkrijgen van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een opsomming met opties waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Herkingen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en berekent welke maatregelen doelgericht zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Herkingen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Herkingen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve adviseur. Het is slim om een energie expert uit jouw eigen regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we gegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Herkingen

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Herkingen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder beschrijven we goede verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over HR+++ glas.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Herkingen

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3535,00€465,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4760,00€840,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5440,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2900,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€48,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,95€6,75 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Herkingen is een hele goede keuze. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Herkingen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall en Vandebron, Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.250 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Herkingen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Herkingen. In het gedeelte hieronder vind je daarom een schema met doelgerichte en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Herkingen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Herkingen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Herkingen

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand delen wij actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Herkingen.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van (spouw)muur, gevel, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Herkingen aanvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Sommelsdijk, Stellendam en Dirksland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Herkingen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Herkingen?

Het energie maatwerkadvies Herkingen is een energieadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies komt per maatregel met de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Middels dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €175,00 tot ongeveer €350,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Herkingen op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Herkingen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie