Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stellendam

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Stellendam biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke keuzes passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het advies doorzoek je in detail de kosten en baten van de diverse duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Stellendam die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stellendam

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het advies wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige vakman. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stellendam (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies biedt een lijst met diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Betrouwbare specialisten zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om meerdere offertes op te zoeken van neutrale energie specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met opties die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Stellendam.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur komt bij je thuis en bekijkt welke duurzame investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderwerpen zoals de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Stellendam laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Stellendam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde expert. Wij adviseren om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder doorzoek je adres details van betrouwbare bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Goeree-Overflakkee. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Frans Kieviet BouwmanagementOost Voorgors 833241KDMiddelharnis
Enerless B.V.Curieweg 323208KJSpijkenisse
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Stellendam

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stellendam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over kruipruimte isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Stellendam

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1485,00€380,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10925,00€665,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4735,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3105,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€30,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,90€6,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Stellendam is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder verstrekken we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Stellendam: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie & Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Stellendam laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.950 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 tot €475,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Stellendam. Bijgaand delen we daarom een schema met effectieve en betaalbare energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Stellendam!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Stellendam: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Stellendam

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Stellendam.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, wanden, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Stellendam afsluiten in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Dirksland, Goedereede en Melissant).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Stellendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stellendam?

Het energie maatwerkadvies Stellendam is een energieplan met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot en met €300,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Stellendam aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Stellendam voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie