Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude-Tonge

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Oude-Tonge zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het advies onderschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oude-Tonge die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-tonge

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze expert analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale vakman. Deskundige en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude-Tonge (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geef je inzicht in uiteenlopende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. De juiste adviesbureaus kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van erkende experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een overzicht van groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Oude-Tonge.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke opties het meest effectief zijn. Op basis hiervan verkrijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude-Tonge laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oude-Tonge vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Goeree-Overflakkee. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Oude-Tonge

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude-Tonge met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids kan je aan de slag met de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oude-Tonge

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1370,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4930,00€890,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5070,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3225,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€360,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €505,00€38,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Oude-Tonge is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bekijk je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oude-Tonge: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, United Consumers. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Oude-Tonge laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 – €475,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Oude-Tonge. In de box hieronder doorzoek je een lijst met effectieve en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oude-Tonge!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oude-Tonge: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsplan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Oude-Tonge

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Oude-Tonge.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van (spouw)muur, gevel, vloer, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Oude-Tonge vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Ouddorp, Den Bommel en Achthuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Oude-Tonge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude-Tonge?

Dit energie maatwerkadvies Oude-Tonge is een adviesrapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot en met €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oude-Tonge te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oude-Tonge voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie geeft een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie