Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ouddorp

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ouddorp geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies toont aan welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsrapport bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een energieadvies met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Ouddorp die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ouddorp

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energiecoach / deskundige. Deskundige en bedreven energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ouddorp (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan helpt je op weg met alle vergroeningsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van gevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Geschikte adviseurs kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om diverse offertes aan te vragen van neutrale adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Ouddorp.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur bezoekt je aan huis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ouddorp laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Ouddorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is slim om een energie-specialist rondom je woonplaats te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Goeree-Overflakkee. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Wim van Vossen FotografiePoldersweegje 173247KEDirksland
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ouddorp

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ouddorp die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Ouddorp

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer over isolatie)€4375,00€505,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11625,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5065,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€400,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1200,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Ouddorp is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Ouddorp: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ouddorp laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.300 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €190,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ouddorp. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met relevante en goedkope maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Ouddorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ouddorp: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ouddorp

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand verstrekken we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ouddorp.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, gevel, wanden, vloer, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ouddorp vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Herkingen, Achthuizen en Stellendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Ouddorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ouddorp?

Het energie maatwerkadvies Ouddorp is een document met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot en met €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Ouddorp op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Ouddorp voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie