Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Achthuizen

De hoogte van de energierekening beperken? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Achthuizen geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan check je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij stuurt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Achthuizen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-achthuizen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verkleinen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Achthuizen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende energieadviseur. Gediplomeerde specialisten check je op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om verschillende offertes op te zoeken van objectieve adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Achthuizen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en berekent welke opties aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen noteren ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Achthuizen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Achthuizen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een energie-specialist uit de buurt te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van erkende maatwerkadviesbureaus die actief zijn in de gemeente Goeree-Overflakkee. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Achthuizen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Achthuizen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Achthuizen

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (meer over woningisolatie)€4235,00€500,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6775,00€830,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4585,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3095,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€32,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €17,50€30,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Achthuizen is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je stoot minder CO-2 uit, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder vind je extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Achthuizen: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent of Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Achthuizen laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Achthuizen. Bijgaand doorzoek je een weergave met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Achthuizen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Achthuizen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Achthuizen

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje lees je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Achthuizen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van wanden, dak, gevel, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Goeree-Overflakkee heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Goeree-Overflakkee kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Achthuizen opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Stellendam, Ooltgensplaat en Goedereede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Goeree-Overflakkee.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Achthuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Achthuizen?

Een energie maatwerkadvies Achthuizen is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. A.d.h.v. dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot ongeveer €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is aan te raden om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Achthuizen aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Achthuizen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie