Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud-Beijerland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oud-Beijerland biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke keuzes het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan vind je uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het plan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oud-Beijerland die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-beijerland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt op locatie langs om kennis te maken. Deze expert neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud-Beijerland (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige adviseur. Gecertificeerde energie adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oud-Beijerland.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs loopt door de woning en zoekt uit welke potentiële maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze details zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud-Beijerland laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oud-Beijerland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale vakman. Het is goed om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder check je adres-informatie van goede specialisten die werken in de gemeente Hoeksche Waard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oud-Beijerland

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud-Beijerland die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder delen we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Oud-Beijerland

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1910,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12150,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4815,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3270,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€375,00€55,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€29,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Oud-Beijerland is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder vind je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Oud-Beijerland: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco en Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Oud-Beijerland laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.900 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 – €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oud-Beijerland. Hieronder delen we daarom een lijstje met handige en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oud-Beijerland!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oud-Beijerland: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oud-Beijerland

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Oud-Beijerland.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van gevel, ramen, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oud-Beijerland vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Ooltgensplaat, Nieuw-Beijerland en Oude-Tonge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oud-Beijerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud-Beijerland?

Een energie maatwerkadvies Oud-Beijerland is een plan met suggesties voor het duurzamer maken van jouw pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document geeft per maatregel het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke opties jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot wel €300,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud-Beijerland te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oud-Beijerland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie