Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Beijerland

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Beijerland is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat de opties zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een energieplan met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de kosten, wat het oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Beijerland die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-beijerland

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Beijerland (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren maatwerkadviseur. Geschikte bedrijven kan je vinden op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om 2 of 3 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviesbureaus. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw-Beijerland.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert komt op locatie en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop mailt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Beijerland laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuw-Beijerland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Het is beter om een energie expert uit de omgeving te selecteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder behandelen we adres-informatie van goede energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nieuw-Beijerland

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Beijerland die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest populaire maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuw-Beijerland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€2150,00€235,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11625,00€755,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5185,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€485,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,75€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Nieuw-Beijerland is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Beijerland: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice en Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.250 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Nieuw-Beijerland laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Deze constructie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.250 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 – €350,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Nieuw-Beijerland. Onderstaand lees je een lijst met relevante en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuw-Beijerland!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuw-Beijerland: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Nieuw-Beijerland

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder vind je een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Beijerland.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, wanden, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuw-Beijerland opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Oude-Tonge, Piershil en Den Bommel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuw-Beijerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Beijerland?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw-Beijerland is een plan met suggesties voor de verduurzaming van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €200,00 tot ongeveer €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Beijerland te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Beijerland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie