Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westmaas

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Westmaas is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies check je nauwkeurig de kosten en baten van de mogelijke duurzame keuzes. Het advies is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie check je het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Westmaas die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westmaas

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energie-expert. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westmaas (april 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een schema met diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Betrouwbare EPA-adviseurs kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te vragen van erkende adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een advies met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Westmaas.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en checkt welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westmaas laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Westmaas vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een betrouwbare expert. Het is goed om een energieadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Hoeksche Waard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westmaas

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westmaas waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder beschrijven we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Westmaas

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2375,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4635,00€1010,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5505,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€50,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €21,50€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Westmaas is een hele goede keuze. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Westmaas: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice of Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Westmaas laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €180,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Westmaas. Bijgaand vind je om die reden een lijst met krachtige en betaalbare vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westmaas!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Westmaas: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Westmaas

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand delen wij praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Westmaas.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Westmaas aanvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Piershil, Heinenoord en Goudswaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Westmaas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westmaas?

Het energie maatwerkadvies Westmaas is een rapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Westmaas te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Westmaas voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie