Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mijnsheerenland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Mijnsheerenland biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en deelt wat er mogelijk is. Het energieplan toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies tref je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde energiebesparende maatregelen. Het energierapport is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Mijnsheerenland die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-mijnsheerenland

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mijnsheerenland (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van de gevel en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviesbureaus zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om 2 of 3 offertes aan te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Mijnsheerenland.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en analyseert welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Kort hierop ontvang je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen vind je onderdelen zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Mijnsheerenland laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Mijnsheerenland vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke adviseur. Het is aan te raden om een energie expert uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder delen we adres details van mogelijke specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Mijnsheerenland

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mijnsheerenland die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand behandelen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over aardwarmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Mijnsheerenland

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4780,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5365,00€850,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5195,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3170,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€445,00€27,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,15€5,55 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Mijnsheerenland is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Mijnsheerenland: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Mijnsheerenland laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.400 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €350,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Mijnsheerenland. Onderstaand delen wij een lijstje met relevante en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Mijnsheerenland!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Mijnsheerenland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Mijnsheerenland

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Mijnsheerenland.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, wanden, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook diverse regionale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Mijnsheerenland opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Nieuw-Beijerland, Westmaas en Piershil).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Mijnsheerenland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mijnsheerenland?

Een energie maatwerkadvies Mijnsheerenland is een plan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €245,00 tot €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Mijnsheerenland te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Mijnsheerenland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie