Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Puttershoek

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Puttershoek biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en beoordeelt de verschillende optie. Het energierapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport beschrijven ze grondig de kosten en het rendement van de mogelijke woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport het budget, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Puttershoek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-puttershoek

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele energie-expert. Professionele en ervaren energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Puttershoek (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geef je inzicht in bruikbare energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke maatwerk adviseur. De juiste energie specialisten zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Puttershoek.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en onderbouwt welke potentiële maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop verkrijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel vind je informatie zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Puttershoek laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Puttershoek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde expert. Het is nuttig om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder doorzoek je adres details van mogelijke vakmensen die diensten aanbieden in de gemeente Hoeksche Waard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Puttershoek

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Puttershoek waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids delen wij de meest interessante verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Puttershoek

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4250,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11975,00€760,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5175,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2835,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€49,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1325,00€200,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Puttershoek is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bieden we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Puttershoek: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie of Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Puttershoek kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.100 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Puttershoek. Hieronder verstrekken we een schema met handige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Puttershoek!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Puttershoek: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit advies deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Puttershoek

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand verstrekken we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Puttershoek.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Puttershoek gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Strijensas, Maasdam en Mookhoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Puttershoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Puttershoek?

Een energie maatwerkadvies Puttershoek is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan komt per maatregel met het budget en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €200,00 tot en met €315,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €230,00. Het is aan te raden om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Puttershoek te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Puttershoek voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie