Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mookhoek

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepompsysteem kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Mookhoek geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en inspecteert wat de opties zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energieplan onderschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het advies is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per optie vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Mookhoek die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-mookhoek

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te reduceren In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren specialist. Professionele en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mookhoek (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geef je inzicht in uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Geschikte energie adviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van objectieve energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van opties die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Mookhoek.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau loopt door de woning en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Mookhoek laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Mookhoek vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke specialist. Het is aan te raden om een adviseur uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van mogelijk interessante energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Mookhoek

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mookhoek waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen we de meest geschikte maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over dakisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Mookhoek

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1655,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4545,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3305,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,35€6,70 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Mookhoek is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer houd je de warmte binnen. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Mookhoek: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, Eneco & Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.100 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Mookhoek laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 t/m €450,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Mookhoek. Hieronder verstrekken we een overzicht met doelgerichte en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Mookhoek!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Mookhoek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Mookhoek

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Mookhoek.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Mookhoek gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Klaaswaal, s-Gravendeel en Strijen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Mookhoek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mookhoek?

Dit energie maatwerkadvies Mookhoek is een adviesplan met aanbevelingen voor de vergroening van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het adviesplan behandelt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 t/m €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Mookhoek aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Mookhoek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie