Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuid-Beijerland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zuid-Beijerland biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en geeft een toelichting waar besparingen mogelijk zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse duurzame opties. Het energierapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een energierapport met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuid-Beijerland die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuid-beijerland

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is heel simpel. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuid-Beijerland (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan helpt je op weg met uiteenlopende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Gediplomeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energie adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zuid-Beijerland.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en berekent welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderdelen zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuid-Beijerland laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zuid-Beijerland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand delen we adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Hoeksche Waard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zuid-Beijerland

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuid-Beijerland waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand delen wij de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Check ook meer informatie over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zuid-Beijerland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1440,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11975,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4665,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3275,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Zuid-Beijerland is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zuid-Beijerland: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €4.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Zuid-Beijerland laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €160,00 t/m €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Zuid-Beijerland. In het gedeelte hieronder check je een schema met effectieve en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zuid-Beijerland!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zuid-Beijerland: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Zuid-Beijerland

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje doorzoek je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Zuid-Beijerland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, vloer, gevel, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Zuid-Beijerland afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Westmaas, Klaaswaal en Heinenoord).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zuid-Beijerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuid-Beijerland?

Een energie maatwerkadvies Zuid-Beijerland is een besparingsplan met suggesties voor het verduurzamen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit besparingsadvies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €180,00 tot ongeveer €330,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuid-Beijerland te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zuid-Beijerland voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie