Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Numansdorp

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Numansdorp biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame keuzes. Het energieadvies is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij schrijft een advies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie lees je de minimale prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Numansdorp die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-numansdorp

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze persoon neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een betrouwbare maatwerkadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Numansdorp (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geeft een overzicht met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gediplomeerde maatwerk adviseur. De juiste energie specialisten zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Numansdorp.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens mailt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte prijzen, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Numansdorp laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Numansdorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een ervaren specialist. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van professionele experts die werken in de gemeente Hoeksche Waard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Numansdorp

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Numansdorp die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Numansdorp

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3530,00€395,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10850,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5075,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2960,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€57,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €23,00€27,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Numansdorp is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Numansdorp: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Numansdorp bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.050 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 t/m €400,00 per element.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Numansdorp. Onderstaand tref je een weergave met relevante en voordelige energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Numansdorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Numansdorp: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Numansdorp

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen wij bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Numansdorp.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van ramen, gevel, dak, (spouw)muur, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Numansdorp gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Mijnsheerenland, Zuid-Beijerland en Westmaas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Numansdorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Numansdorp?

Dit energie maatwerkadvies Numansdorp is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €230,00 tot €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €245,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Numansdorp te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Numansdorp voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie geeft lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie