Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijngaarden

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wijngaarden zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bekijkt wat er mogelijk is. Het energieadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen bieden ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een rapport met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wijngaarden die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijngaarden

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In het document wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energiedeskundige. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijngaarden (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geef je inzicht in alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele adviseur. Erkende bedrijven vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om verschillende offertes te vragen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een opsomming met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Wijngaarden.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau neemt de woning op en inspecteert welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je informatie zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijngaarden laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wijngaarden vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is slim om een energie-specialist uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder delen we namen en adressen van betrouwbare adviesbedrijven die werkzaam zijn binnen de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Alblasserwaard Energieadvies B.V.Thorbeckelaan 13362BLSliedrecht
Moker Real Estate B.V.Piet Heinstraat 333361HTSliedrecht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Wijngaarden

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijngaarden die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids behandelen we de meest voorkomende maatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wijngaarden

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3315,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4055,00€975,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5315,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2965,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€385,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1225,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Wijngaarden is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand verstrekken we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijngaarden: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron. Middels het salderingsprincipe ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Wijngaarden kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.900 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €500,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Wijngaarden. Bijgaand lees je een lijstje met belangrijke en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Wijngaarden!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Wijngaarden: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wijngaarden

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder doorzoek je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Wijngaarden.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wijngaarden bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. s-Gravendeel, Giessenburg en Puttershoek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Wijngaarden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijngaarden?

Een energie maatwerkadvies Wijngaarden is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €215,00 tot €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijngaarden op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wijngaarden voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie