Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sliedrecht

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Sliedrecht zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en verkent waar besparingen mogelijk zijn. Het plan geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Sliedrecht die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sliedrecht

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energiecoach / deskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sliedrecht (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Gekwalificeerde specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes te zoeken van onafhankelijke bedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een opsomming met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Sliedrecht.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie specialist komt thuis langs en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later verkrijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Sliedrecht laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Sliedrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een betrouwbare expert. Het is raadzaam om een energieadviseur uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder behandelen we adres details van mogelijke energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Sliedrecht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Moker Real Estate B.V.Piet Heinstraat 333361HTSliedrecht
Alblasserwaard Energieadvies B.V.Thorbeckelaan 13362BLSliedrecht
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Erkend-Energielabel.nlAelbert Cuyplaan 453343DAHendrik-Ido-Ambacht
Adromi B.V.Reeweg 1463343APHendrik-Ido-Ambacht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Sliedrecht

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sliedrecht waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids introduceren we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over bodem isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Sliedrecht

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3325,00€465,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11775,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5410,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€365,00€47,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €22,00€30,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Sliedrecht is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Sliedrecht: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Engie of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Sliedrecht laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.400 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Sliedrecht. In het gedeelte hieronder tref je een lijstje met populaire en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Sliedrecht!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Sliedrecht: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Sliedrecht

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder tref je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Sliedrecht.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerk aan gevel, ramen, wanden, (spouw)muur, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Sliedrecht biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Sliedrecht tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Sliedrecht vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Hardinxveld-Giessendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Sliedrecht.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Sliedrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sliedrecht?

Een energie maatwerkadvies Sliedrecht is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan behandelt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €180,00 – €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Sliedrecht aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sliedrecht voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie