Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hardinxveld-Giessendam

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hardinxveld-Giessendam biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en controleert waar de kansen liggen. Het rapport geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieadvies doorzoek je grondig de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energierapport met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel vind je de geschatte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hardinxveld-Giessendam die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hardinxveld-giessendam

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Iedere maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren specialist op het gebied van energie. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hardinxveld-Giessendam (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde energieadviseur. Objectieve adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om diverse offertes te zoeken van erkende specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een opsomming met opties die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Hardinxveld-Giessendam.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist neemt de woning op en inspecteert welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hardinxveld-Giessendam laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hardinxveld-Giessendam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende adviseur. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de omgeving te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder behandelen we gegevens van erkende specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Alblasserwaard Energieadvies B.V.Thorbeckelaan 13362BLSliedrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hardinxveld-Giessendam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hardinxveld-Giessendam waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids introduceren we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hardinxveld-Giessendam

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1520,00€385,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11625,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4660,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3150,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€31,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €500,00€45,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Hardinxveld-Giessendam is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder vind je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hardinxveld-Giessendam: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hardinxveld-Giessendam laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.550 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 – €450,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hardinxveld-Giessendam. Onderstaand tref je een schema met doelgerichte en laag geprijsde maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hardinxveld-Giessendam!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Hardinxveld-Giessendam: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hardinxveld-Giessendam

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand doorzoek je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hardinxveld-Giessendam.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Hardinxveld-Giessendam biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hardinxveld-Giessendam kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hardinxveld-Giessendam afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en IJsselstein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Hardinxveld-Giessendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hardinxveld-Giessendam?

Een energie maatwerkadvies Hardinxveld-Giessendam is een energieadvies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 t/m €285,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hardinxveld-Giessendam op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Hardinxveld-Giessendam voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie