Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Papendrecht

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Papendrecht biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en beoordeelt de diverse opties. Het energieadvies is concreet en vertelt welke maatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieadvies bekijk je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de potentiële duurzame opties. Het energieadvies is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Papendrecht die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-papendrecht

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verkleinen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Papendrecht (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde energieadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Papendrecht.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Papendrecht laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Papendrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende vakman. Het is aan te raden om een specialist uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand lees je contactgegevens van professionele adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Papendrecht. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Erkend-Energielabel.nlAelbert Cuyplaan 453343DAHendrik-Ido-Ambacht
Moker Real Estate B.V.Piet Heinstraat 333361HTSliedrecht
Alblasserwaard Energieadvies B.V.Thorbeckelaan 13362BLSliedrecht
Adromi B.V.Reeweg 1463343APHendrik-Ido-Ambacht
De Blom Vastgoed Makelaardij o.g.Van der Lekstraat 873341GWHendrik-Ido-Ambacht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Papendrecht

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Papendrecht die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Papendrecht

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer info)€2050,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5220,00€1100,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4795,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3190,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€32,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,50€37,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Papendrecht is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder delen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Papendrecht: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie & Powerpeers, Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.150 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Papendrecht laten leggen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost je circa €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 t/m €350,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Papendrecht. Onderstaand delen we daarom een weergave met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Papendrecht!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Papendrecht: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Papendrecht

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen wij handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Papendrecht.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van vloer, dak, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Papendrecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Papendrecht vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Papendrecht vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Papendrecht.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Papendrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Papendrecht?

Een energie maatwerkadvies Papendrecht is een plan inclusief suggesties voor de vergroening van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €220,00 – €315,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €240,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Papendrecht aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Papendrecht voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie