Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing IJsselstein

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies IJsselstein is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het energierapport verduidelijkt welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport beschrijven ze gedetailleerd de kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel lees je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in IJsselstein die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ijsselstein

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verkleinen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energiedeskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in IJsselstein (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerk adviseur. De juiste maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om minimaal 2 offertes aan te vragen van betrouwbare maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een schema met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in IJsselstein.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop ontvang je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in IJsselstein laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur IJsselstein vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gekwalificeerde energie specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente IJsselstein. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van IJsselstein

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in IJsselstein waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids vind je de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over kruipruimte isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in IJsselstein

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3435,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10925,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5100,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3220,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€25,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €610,00€37,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in IJsselstein is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp IJsselstein: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Essent, GreenChoice & Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.450 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in IJsselstein bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.000 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 t/m €400,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in IJsselstein. Hieronder verstrekken we een lijstje met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in IJsselstein!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel IJsselstein: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in IJsselstein

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder onderzoek je nuttige info over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in IJsselstein.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente IJsselstein heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer IJsselstein tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening IJsselstein aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Papendrecht, Sliedrecht en Lopik).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente IJsselstein.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in IJsselstein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing IJsselstein?

Dit energie maatwerkadvies IJsselstein is een document met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 tot €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in IJsselstein te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in IJsselstein voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie