Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stede Broec

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Stede Broec biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke alternatieven passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het advies delen ze in detail de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Stede Broec die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stede-broec

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stede Broec (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Ervaren bedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te zoeken van neutrale adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Stede Broec.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en zoekt uit welke investeringen gunstig zijn. Op basis hiervan mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Stede Broec laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Stede Broec vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele maatwerkadviseur. Het is wijs om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we contactgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Stede Broec. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Stede Broec

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stede Broec die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids bespreken we de beste maatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over HR-ketels.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Stede Broec

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1570,00€265,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6800,00€925,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5500,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2830,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Stede Broec is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte lees je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Stede Broec: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Stede Broec kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.550 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €185,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Stede Broec. Onderstaand delen we daarom een lijstje met populaire en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Stede Broec!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Stede Broec: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Stede Broec

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder delen wij handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Stede Broec.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Stede Broec biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stede Broec kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Stede Broec bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Oostzaan, Wormerland en Drechterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stede Broec.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Stede Broec

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stede Broec?

Dit energie maatwerkadvies Stede Broec is een besparingsrapport met suggesties voor de verduurzaming van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, het woonoppervlakte en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot wel €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €265,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Stede Broec aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Stede Broec voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie