Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oostknollendam

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Oostknollendam geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de diverse opties. Het uiteindelijke advies toont aan welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport bekijk je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je ontvangt een verslag met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oostknollendam die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oostknollendam

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele en onpartijdige energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oostknollendam (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. De juiste adviesbedrijven vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van erkende specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oostknollendam.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur neemt de woning op en rekent uit welke duurzame investeringen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oostknollendam laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oostknollendam vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige adviseur. Het is raadzaam om een energieadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je naam + adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Wormerland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oostknollendam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oostknollendam die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zonnepanelen installeren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Oostknollendam

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4425,00€440,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10075,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5245,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2930,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€350,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1400,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Oostknollendam is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oostknollendam: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie of Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oostknollendam laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.700 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €195,00 – €375,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oostknollendam. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal doelgerichte en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oostknollendam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Oostknollendam: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Een duurzame woning met subsidies in Oostknollendam

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje check je bruikbare informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oostknollendam.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van vloer, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Wormerland biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wormerland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oostknollendam opzoeken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Wormerveer, Markenbinnen en Westknollendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wormerland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oostknollendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oostknollendam?

Het energie maatwerkadvies Oostknollendam is een advies met aanbevelingen voor het verduurzamen van je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan geeft per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €220,00 tot en met €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Oostknollendam te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oostknollendam voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie