Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westzaan

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Westzaan is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en deelt de diverse opties. Het energierapport toont aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energieadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Westzaan die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westzaan

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westzaan (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. Betrouwbare bedrijven vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te vragen van onafhankelijke adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een complete samenvatting met opties die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Westzaan.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westzaan laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Westzaan vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige maatwerkadviseur. Het is goed om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we gegevens van betrouwbare adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zaanstad. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Eye4labelPoortwachter 1221531TZWormer
DIT bouwadvies B.V.Eendrachtstraat 41531DVWormer
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Westzaan

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westzaan waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bieden we informatie rondom de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Westzaan

 1. Verlaag je energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3470,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4595,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2860,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€38,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,80€7,60 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Westzaan is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder ontdek je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westzaan: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.450 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Westzaan aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Deze constructie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €185,00 tot €375,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westzaan. In dit blokje delen we daarom een aantal doelgerichte en niet al te dure energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Westzaan!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Westzaan: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Westzaan

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Westzaan.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van (spouw)muur, wanden, vloer, dak, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zaanstad biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zaanstad vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Westzaan gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Koog aan de Zaan, Krommenie en Zaandijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zaanstad.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Westzaan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westzaan?

Dit energie maatwerkadvies Westzaan is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €245,00 t/m €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €265,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Westzaan op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Westzaan voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie