Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Venhuizen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Venhuizen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan bekijk je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een rapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Venhuizen die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-venhuizen

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te minderen. In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Deskundige en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Venhuizen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitengevelisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Professionele adviesbedrijven kan je vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om meerdere offertes te vragen van erkende specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Venhuizen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke opties het meest effectief zijn. Kort daarop mailt hij een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel toont het rapport aspecten zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Venhuizen laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Venhuizen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een onafhankelijke expert. Het is verstandig om een adviesbureau rondom je woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we gegevens van mogelijke energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Drechterland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
HDL Vastgoed adviesbureau onroerende zakenKorenmolen 211541RWKoog aan de Zaan
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Venhuizen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Venhuizen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder vind je de beste duurzame oplossingen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over aardwarmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Venhuizen

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1920,00€415,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5315,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3090,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1325,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Venhuizen is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Venhuizen: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice, Eneco & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Venhuizen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een extra buffervat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er al voor €4.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €205,00 t/m €450,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Venhuizen. In de box hieronder vind je een lijst met belangrijke en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Venhuizen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Venhuizen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Venhuizen

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand delen we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Venhuizen.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Drechterland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Venhuizen opvragen in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Westzaan, Hem en Krommenie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Venhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Venhuizen?

Een energie maatwerkadvies Venhuizen is een besparingsadvies met suggesties voor het vergroenen van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 – €315,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Venhuizen op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Venhuizen voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie