Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hem

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hem biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport beschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel vind je het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hem die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hem

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hem (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes op te zoeken van deskundige vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Hem.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert komt op locatie en beschrijft welke opties geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de verwachte kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hem laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hem vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energie-specialist uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je gegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Drechterland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
BafinicoJan Wouter Heijmanszstr 131606BNVenhuizen
Hollander EPAPadlaan 31561ZAKrommenie
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Hem

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hem die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder behandelen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboiler.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hem

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2115,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4855,00€590,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4900,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2825,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€490,00€53,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Hem is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hem: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, Essent en Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Hem laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.200 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hem. Bijgaand vind je daarom een schema met handige en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Hem!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hem: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit advies vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Hem

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder lees je handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hem.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Drechterland hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Drechterland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Hem opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Krommenie, Wijdenes en Assendelft).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Drechterland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hem?

Het energie maatwerkadvies Hem is een concept plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €210,00 – €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hem te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hem voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie