Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Avenhorn

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Avenhorn is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsplan delen ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport het kostenplaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Avenhorn die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-avenhorn

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Professionele en bedreven energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Avenhorn (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviesbureaus kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is slim om 2 of 3 offertes op te vragen van objectieve EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een overzicht van potentiële maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Avenhorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist bezoekt je aan huis en berekent welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je onderdelen zoals de geraamde kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Avenhorn laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Avenhorn vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Het is wijs om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder tref je adres-informatie van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Koggenland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Avenhorn

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Avenhorn met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids delen we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Avenhorn

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1605,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4955,00€965,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5100,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3265,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€39,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1300,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Avenhorn is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Avenhorn: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent en Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Avenhorn bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 t/m €525,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Avenhorn. In de box hieronder vind je een schema met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Avenhorn!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Avenhorn: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Avenhorn

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Avenhorn.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Koggenland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Avenhorn opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Westwoud, Scharwoude en Andijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Avenhorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Avenhorn?

Het energie maatwerkadvies Avenhorn is een plan met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Avenhorn te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Avenhorn voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie