Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ursem

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Ursem is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en inspecteert wat er mogelijk is. Het plan geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het verduurzamingsrapport check je grondig de kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de investering, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ursem die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ursem

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ursem (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde adviesbedrijven check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om diverse offertes aan te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een lijst met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ursem.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert neemt de woning op en onderbouwt welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ursem laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ursem vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we contactgegevens van erkende energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Koggenland. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Ursem

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ursem waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids noemen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over verduurzamingsmaatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ursem

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3545,00€465,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4570,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3030,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€31,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €20,25€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Ursem is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ursem: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice en United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Ursem kopen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.000 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €400,00 per IR-paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Ursem. Onderstaand doorzoek je een weergave met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Ursem!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ursem: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsadvies geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Ursem

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand onderzoek je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Ursem.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, (spouw)muur, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Koggenland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ursem gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Scharwoude, Ursem en Schermerhorn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ursem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ursem?

Het energie maatwerkadvies Ursem is een rapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan onderschrijft per maatregel het budget en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot ongeveer €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Ursem op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ursem voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een groenere energieprestatie geeft lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie