Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berkhout

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Berkhout zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en inspecteert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In de aanbevelingen vind je in detail de kosten en baten van de geselecteerde maatregelen. Het rapport is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geschatte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Berkhout die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-berkhout

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In het advies wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een specialist op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze deskundige check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berkhout (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van alle duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde energie experts check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Berkhout.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke duurzaamheidsmaatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen check je randzaken zoals de minimale prijzen, het rendement en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Berkhout laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Berkhout vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke vakman. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit de omgeving te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we gegevens van mogelijk interessante energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente Koggenland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Berkhout

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berkhout die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Berkhout

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2460,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12025,00€670,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5015,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3320,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€410,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1200,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Berkhout is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Berkhout: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice, Engie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Berkhout bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.050 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 t/m €425,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Berkhout. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal praktische en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Berkhout!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Berkhout: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Berkhout

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Berkhout.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van dak, ramen, wanden, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Koggenland heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Berkhout bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Spierdijk, De Goorn en Ursem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Berkhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berkhout?

Een energie maatwerkadvies Berkhout is een plan inclusief suggesties voor het verduurzamen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €180,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €280,00. Het is verstandig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Berkhout op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Berkhout voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie