Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidermeer

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidermeer is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en omschrijft waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies verduidelijkt welke maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies tref je nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de diverse investeringsopties. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel lees je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuidermeer die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidermeer

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidermeer (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Deskundige adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een weergave met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Zuidermeer.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en beschrijft welke opties aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidermeer laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zuidermeer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is wijs om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder delen we naam + adresgegevens van professionele maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Koggenland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Genie Techni Engineering B.V.Bedrijfsweg 161613DXGrootebroek
Hurenkamp AdviesPutter 161606CMVenhuizen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidermeer

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidermeer die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder check je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over gevel isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Zuidermeer

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2050,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5220,00€1100,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4795,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3190,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€32,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €23,50€37,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Zuidermeer is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je halen uit zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidermeer: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall of Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Zuidermeer laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.200 inclusief installatiewerk.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 tot €525,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Zuidermeer. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een overzicht met effectieve en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Zuidermeer!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zuidermeer: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die geschikt zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur neemt de woning op en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Zuidermeer

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand bieden we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Zuidermeer.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van ramen, wanden, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Koggenland biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Koggenland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zuidermeer opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Ursem, Benningbroek en Berkhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Koggenland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zuidermeer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidermeer?

Een energie maatwerkadvies Zuidermeer is een advies met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke opties de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €240,00 t/m €350,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €245,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidermeer aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zuidermeer voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie