Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wognum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Wognum biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport bekijk je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Wognum die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-wognum

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wognum (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan bevat een weergaven van alle energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale energie-expert. Gediplomeerde vakmensen kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes aan te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een overzicht van verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Wognum.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en bekijkt welke duurzame investeringen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel check je onderdelen zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Wognum laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Wognum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Het is goed om een energie expert rondom je woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel vind je gegevens van goede energie specialisten die actief zijn in de gemeente Medemblik. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Wognum

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wognum die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids vind je de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Wognum

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2025,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3195,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1075,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Wognum is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder delen wij handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Wognum: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie & Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Wognum laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 – €375,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Wognum. In de box hieronder kan je aan de slag met een weergave met relevante en niet al te dure maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Wognum!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Wognum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Wognum

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand delen we handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Wognum.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan wanden, gevel, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Medemblik biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Medemblik kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wognum bekijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Midwoud, Nibbixwoud en Zwaagdijk-Oost).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Medemblik.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Wognum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wognum?

Een energie maatwerkadvies Wognum is een plan met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de investering en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €180,00 – €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €250,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Wognum te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wognum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie