Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zwaag

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zwaag biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en baten van de populaire energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een advies met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zwaag die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zwaag

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te reduceren In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze adviseur analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zwaag (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft een schema met verschillende verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een professionele energie-specialist. Betrouwbare bedrijven zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes op te zoeken van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zwaag.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Vervolgens krijg je een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de investering, de besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zwaag laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zwaag vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een adviseur uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand lees je gegevens van professionele maatwerkadviseurs die actief zijn in de gemeente Hoorn. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergiewachtZaadmarkt 51681PDZwaagdijk-Oost
Van Diepen SolutionsOosterblokker 991696BCOosterblokker
De Huizen AnalistLaanderweg 221704JSHeerhugowaard
Geveke energielabelsPiraat 31671RXMedemblik
GwenergielabelAnjerstraat 341616XGHoogkarspel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zwaag

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zwaag met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids beschrijven we de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zwaag

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1860,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6430,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5170,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3005,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,10€8,20 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Zwaag is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je stoot minder CO-2 uit, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand delen wij meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zwaag: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent en Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.050 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zwaag bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €250,00 – €450,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Zwaag. In het gedeelte hieronder lees je een lijst met handige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zwaag!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zwaag: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Zwaag

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bieden we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zwaag.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van vloer, ramen, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hoorn biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoorn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Zwaag opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zwaagdijk-West, Hauwert en Wognum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoorn.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zwaag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zwaag?

Het energie maatwerkadvies Zwaag is een besparingsrapport met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €240,00 – €295,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €275,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zwaag te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zwaag voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie