Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing West-Graftdijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies West-Graftdijk zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een energieplan met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geraamde kosten, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in West-Graftdijk die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-west-graftdijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in West-Graftdijk (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan geef je inzicht in bruikbare maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke energie-expert. Gekwalificeerde vakmensen zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om meerdere offertes te zoeken van onafhankelijke energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in West-Graftdijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau neemt de woning op en beschrijft welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop verkrijg je een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in West-Graftdijk laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur West-Graftdijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder doorzoek je adresgegevens van betrouwbare energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Alkmaar. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
112 EnergielabelDorpsstraat 891531HBWormer
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving West-Graftdijk

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in West-Graftdijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder noemen we de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloerisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in West-Graftdijk

 1. Een gunstigere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1930,00€105,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5060,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3255,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,15€5,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in West-Graftdijk is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand verstrekken we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp West-Graftdijk: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in West-Graftdijk laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in de woning warm water te maken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 – €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in West-Graftdijk. Onderstaand check je een overzicht met doelgerichte en betaalbare energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in West-Graftdijk!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel West-Graftdijk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in West-Graftdijk

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder delen wij een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in West-Graftdijk.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van vloer, ramen, dak, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alkmaar heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Alkmaar vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening West-Graftdijk vergelijken in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. De Rijp, Oost-Graftdijk en Graft).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alkmaar.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in West-Graftdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing West-Graftdijk?

Het energie maatwerkadvies West-Graftdijk is een energieplan met suggesties voor de vergroening van je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot wel €285,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in West-Graftdijk aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in West-Graftdijk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie