Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordbeemster

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Noordbeemster is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport bieden ze in detail de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkrapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de kosten, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Noordbeemster die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordbeemster

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordbeemster (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport bevat een weergaven van uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van EPS-isolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele maatwerk adviseur. Gecertificeerde energieadviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om verschillende offertes aan te vragen van ervaren specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een advies met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordbeemster.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur bezoekt je aan huis en stelt vast welke maatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordbeemster laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Noordbeemster vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele energie expert. Het is nuttig om een energieadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van goede vakmensen die actief zijn in de gemeente Purmerend. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Noordbeemster

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordbeemster waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de meest interessante maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Noordbeemster

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2385,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4790,00€650,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5355,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2865,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€425,00€33,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €30,00€37,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Noordbeemster is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte tref je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Noordbeemster: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice en Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Noordbeemster laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost je circa €3.250 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Noordbeemster. Bijgaand kan je aan de slag met een aantal handige en goedkope duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Noordbeemster!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Noordbeemster: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Noordbeemster

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Noordbeemster.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, (spouw)muur, ramen, gevel, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Purmerend hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Purmerend tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Noordbeemster opzoeken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Wijdewormer, Westbeemster en Zuidoostbeemster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Purmerend.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Noordbeemster

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordbeemster?

Een energie maatwerkadvies Noordbeemster is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de geraamde kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €200,00 tot €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordbeemster aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Noordbeemster voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie