Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Middelie

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Middelie is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en bestudeert waar de mogelijkheden liggen. Het rapport is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze grondig de totale kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Middelie die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-middelie

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt specifiek aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde energiecoach / deskundige. Professionele en onpartijdige energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Middelie (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes op te zoeken van deskundige maatwerkadviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een complete samenvatting met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Middelie.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert komt bij je thuis en berekent welke investeringen hun doel goed bereiken. Kort daarop verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Middelie laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Middelie vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een objectieve expert. Het is nuttig om een energie expert rondom je woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder delen we namen en adressen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Edam-Volendam. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
GBuildMauritius 41448SBPurmerend
Huisjas Energie AdviesKlipper 551483TTDe Rijp
EN Vastgoed B.V.Roode Wildemanweg 471521PZWormerveer
DDKeuringHudsonstraat 91448XDPurmerend
Nationaal Energie Advies B.V.Impuls 251446WCPurmerend
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Middelie

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Middelie waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over water-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Middelie

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3520,00€405,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10850,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4840,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3210,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €33,00€25,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Middelie is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder bekijk je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Middelie: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Essent, GreenChoice en Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Middelie laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.800 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 – €400,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Middelie. In de box hieronder lees je een schema met doelgerichte en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Middelie!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Middelie: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Middelie

Bestaande woningen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bieden we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Middelie.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, vloer, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Edam-Volendam biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Edam-Volendam zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Middelie aanvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Noordbeemster, Warder en Westbeemster).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Edam-Volendam.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Middelie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Middelie?

Een energie maatwerkadvies Middelie is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit document kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Middelie te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Middelie voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie