Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Diemen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Diemen zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport bekijk je nauwkeurig de kosten en baten van de populaire woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel toont het rapport het budget, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Diemen die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-diemen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Diemen (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document geeft een schema met innovatieve duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een neutrale energie-specialist. Objectieve vakmensen zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van neutrale adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Diemen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt op locatie en onderbouwt welke investeringen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze aspecten zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Diemen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Diemen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een deskundige adviseur. Het is verstandig om een adviseur uit de omgeving te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand check je adres-informatie van goede experts die actief zijn in de gemeente Diemen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Amsterdam Flight ServicesBuitenlust 351111JKDiemen
Fokke Green SolutionsOranjeplantsoen 241111CDDiemen
Stadsbeheer B.V.Stammerhove 31112VADiemen
GreenWise Holland B.V.Paasheuvelweg 34 H1105BJAmsterdam
VHEnergielabel1e Glanshof 61103SJAmsterdam
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Diemen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Diemen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Diemen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2100,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5185,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€51,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1150,00€175,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Diemen is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder lees je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Diemen: betaalbaar en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Essent, GreenChoice of United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Diemen kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 t/m €550,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Diemen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Diemen!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Diemen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het document bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Diemen

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder tref je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Diemen.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van ramen, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Diemen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Diemen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Diemen opzoeken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Almere, Huizen en Landsmeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Diemen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Diemen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Diemen?

Een energie maatwerkadvies Diemen is een adviesplan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €205,00 tot wel €315,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €265,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Diemen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Diemen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie