Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amsterdam

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Amsterdam biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energierapport stelt bloot welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het rapport is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je een kostenbegroting de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Amsterdam die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-amsterdam

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve adviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amsterdam (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Professionele experts vind je op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te zoeken van gediplomeerde energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een advies met groene maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Amsterdam.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en calculeert welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Amsterdam laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Amsterdam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Het is aan te bevelen om een specialist uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel bieden we adres-informatie van professionele maatwerkadviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Amsterdam. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woningdiagnose B.V.Nieuwendammerdijk 52614 M1023BXAmsterdam
Climate Construction B.V.Distelweg 80 B1031HHAmsterdam
Arup B.V.Naritaweg 1181043CAAmsterdam
Van Roemburg Verhaaf deelnemingen B.V.Nieuwendammerdijk 52614 M1023BXAmsterdam
Van Roemburg & WoningdiagnoseNieuwendammerdijk 52613 M1023BXAmsterdam
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Amsterdam

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amsterdam waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over energiebesparende maatregelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Amsterdam

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1690,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5095,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5135,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2825,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€49,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,60€6,95 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Amsterdam is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder vind je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Amsterdam: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco en Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Amsterdam bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 t/m €475,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Amsterdam. In het gedeelte hieronder verstrekken we een weergave met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Amsterdam!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Amsterdam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Amsterdam

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Amsterdam.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, vloer, wanden, dak, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Amsterdam biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amsterdam kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Amsterdam bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Huizen, Blaricum en Diemen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amsterdam.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Amsterdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amsterdam?

Een energie maatwerkadvies Amsterdam is een adviesrapport met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €235,00 t/m €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Amsterdam te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Amsterdam voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie