Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ouderkerk aan de Amstel

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Ouderkerk aan de Amstel biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies vind je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de bekende investeringsopties. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energieplan met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ouderkerk aan de Amstel die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-ouderkerk-aan-de-amstel

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome energieadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ouderkerk aan de Amstel (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft een overzicht met verschillende verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde energie-expert. Gediplomeerde energie experts check je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes te zoeken van gediplomeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Ouderkerk aan de Amstel.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt langs en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop krijg je een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ouderkerk aan de Amstel laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Ouderkerk aan de Amstel vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale adviseur. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel tref je gegevens van professionele EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Ouder-Amstel. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Geijsel Kroon MakelaardijHoger Einde-Noord 311191ADOuderkerk aan de Amstel
Exalius B.V.Noorderweg 21221AAHilversum
Knijff Consultvan Ostadelaan 21231AKLoosdrecht
Ten Bookum Energized SupportZilverschoonlaan 591187ECAmstelveen
ArS TechniekEyckenstein 3291187HVAmstelveen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ouderkerk aan de Amstel

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ouderkerk aan de Amstel die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand noemen we goede duurzame oplossingen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ouderkerk aan de Amstel

 1. Een gunstige energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1790,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11800,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4935,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3185,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€310,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Ouderkerk aan de Amstel is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Ouderkerk aan de Amstel: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, Vattenfall, Eneco of Vandebron, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Ouderkerk aan de Amstel laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er al voor €3.250 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 t/m €550,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Ouderkerk aan de Amstel. Onderstaand verstrekken we een weergave met handige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Ouderkerk aan de Amstel!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ouderkerk aan de Amstel: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Ouderkerk aan de Amstel

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Ouder-Amstel heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Ouder-Amstel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ouderkerk aan de Amstel opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Halfweg, Loosdrecht en Badhoevedorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Ouder-Amstel.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ouderkerk aan de Amstel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ouderkerk aan de Amstel?

Dit energie maatwerkadvies Ouderkerk aan de Amstel is een concept plan met concrete maatregelen voor de vergroening van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €205,00 tot €300,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €230,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Ouderkerk aan de Amstel te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ouderkerk aan de Amstel voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO voor meer info.

Plaats een reactie